Ако имате желание да преминете към Линукс, но имате неразпознат хардуер, сега е моментът да го споделите на правилните хора. Става дума за проекта Linux Driver Project. Той си е поставил за цел да реши в голяма степен проблемите, произтичащи от липса на Линукс драйвери за отделни устройства – камери, картови четци, Wi-Fi USB карти и др. Към момента по проекта работят над 300 разработчици. Сега те ви предлагат следното – напишете им с кои устройства имате проблеми и те ще вложат уменията си за да ги решат. Страницата от която може да направите това е:

http://www.linuxdriverproject.org/twiki/bin/view/Main/DriversNeeded

Друг вариант е да изпратите е-поща на ръководителя на проекта Greg Kroah-Hartman на:

[email protected]

Естествено, преди да пишете, е добре да видите за вече докладваните, за да избегнете ненужно повторение. Проверете, споделете и вижте силата на общността при решаването на проблеми – една от основните черти на софтуера с отворен код!

Любопитно е, че списъкът с проблемни устройства далеч не е голям, което дава основание на Greg Kroah-Hartman да изразява съмнение, дали проблемите в тази област не са надценени. Полу-шеговито, той призовава общността да пише за проблемите си, за да не стоят разработчиците му без работа. 🙂