Въпреки летните горещини и традиционно засилващият се мързел, двамата с lokster сме ви приготвили още една малка изненада. 😉 В дните след официалното представяне на третата кръгла версия на Учи свободен с Убунту, ние се концентрирахме върху създаването на мини версия на дистрибуцията, предназначена за нетбуци и изобщо системи с ограничено дисково пространство и ниска разделителна способност (напр. 800х480). Мини изданието се нуждае само от 3.2ГБ за пълната си инсталация, което значи че се събира дори на силно остарелите вече модели на Asus EeePC 701. Запазени са най-важните потребителски програми (офис, интернет, мултимедия, помощни средства), а също и над 30 образователни такива, което прави УСУ Мини едно идеално допълнение към всеки ученически нетбук…

Тъй като довършителните работи по системата са почти напълно приключили, смея да обявя, че до официалното пускане остават броени дни.

Ето няколко прихванати екрана и тийзър трейлър. 🙂

  • Общ изглед от работната среда:

lfu-mini-1

  • Оптимизиран интерфейс за работа с множество приложения дори и при ниска разделителна способност:

lfu-mini-2

  • Цял куп образователни приложения ви очакват, готови за използване:

lfu-mini-3

Кратка разходка из УСУ Мини издание:

Надявам се, че любопитните от вас ще хвърлят едно око на това издание на УСУ, ще го опитат и ще споделят своите мнения/впечатления/критики във форума. Ако се окаже, че към УСУ Мини издание има достатъчно голям интерес, то може да стане неотменна част от бъдещото развитие на УСУ.