- Свободна Култура и Свободен Софтуер - http://skss.learnfree.eu -

Учи Свободен с Убунту

Искаме да ви представим „Учи Свободен с Убунту“ [1] – жив/инсталационен диск, базиран на Убунту.

 

Дискът е създаден от мен (Светослав Стефанов [2]), с активното съдействие и много ценни съвети на Данаил Трайчев, чийто оригинален авторски проект “Учи свободен [3]” ме вдъхнови и ми даде смелостта да опитам да го разширя. Не на последно място е техническата помощ на Красимир Стефанов (lokster [4]), който винаги е насреща при проблеми със сайта, с отделни програми и нови идеи за диска. Заслужава си да се спомене и любезното съдействие на Линукс за българи [5], изразено в предоставяне на място за качване на диска.

 

Целите на диска са две:

 

  1. Да бъде от полза на българските ученици и учители, и един ден – да се ползва в българските училища
  2. Да служи като начална платформа за всеки българин който иска да опита какво е това Линукс

Част от нещата, които „Учи свободен с Убунту ви дава са:

 

 

Можете да изтеглите [6]и тествате диска [6](md5 сума [7] за него), да разгледате как изглежда [8] или да видите списък на програмите [9], които са включени. Всякакъв вид помощ и обратна връзка от ваша страна са добре дошли и са ни крайно нужни. Ще се радваме на всякакви предложения, критики и коментари, а също така и на конкретна подкрепа в следните области:

 

Проекта е отворен за участие към всички, целта ни е да сме от полза на образованието и потребителите на Линукс (настоящи и бъдещи) в България. Разчитаме на вас!