Днес проектът УСУ прави точно 2 години. А ми се струва, че сякаш е изминало много повече време, откакто си говорихме с Данаил през късната есен на 2007 и ми хрумна, че може би ще опитам да направя нова Линукс дистрибуция – лесна за употреба, полезна както за домашните потребители, така и за учениците и съдържаща всичко необходимо за покриване на нормалните компютърни нужди.

И така УСУ 1.0 видя бял свят на 18 януари 2008. Началото беше плахо и не знаех какво наистина да очаквам – ще получа ли подкрепа и обратна връзка от решилите да я опитат. За моя голяма радост и изненада макар многото си недостатъци (все пак беше първи опит) УСУ получи предимно топли отзиви и това силно ме мотивира да продължа. Не след дълго се присъедини и lokster и от тогава двамата правим всичко по силите си всяко издание на УСУ да е по-добро от предходното… и така вече 9 издания!

Благодаря от сърце на всички вас – потребителите, които ни подкрепят и насърчават да продължим развитието на УСУ!

И накрая – стискайте палци да няма слънчеви изригвания, астероиден сблъсък, активирал се мегавулкан и други подобни събития, които да ни попречат да ви поднесем УСУ 4.0 до края на днешния ден. 😉