Да, точно така – имаме покана за участие на тазгодишната среща Libre Graphics Meeting в Брюксел! Заедно с нас ще бъде и нашият приятел и съмишленик Данаил Манолов – създателят на Учи Свободен*.
Всъщност на него дължим участието си там. Въпреки че то ще е пасивно – няма да говорим нищо пред публика – се надяваме да намерим сродни души и да завържем контакти с нови хора от света на свободния софтуер. И естествено – да научим нови и интересни неща от лекторите.
Естествено – не си мислете че ще си веем парцалите с парите събрани от УСУ (не стигат чак за това…) – организаторите поемат всички разходи, за което сме им безкрайно благодарни.
LGM ще се проведе в периода 27-30 Май в Брюксел, в сградата на историческа пиано фабрика, преустроена в зала за конференции:

За незапознатите ще поясня че Libre Graphics Meeting е ежегодна конференция (или среща, ако конференция ви звучи прекалено сухо) посветена на употребата и разработката на свободен графичен софтуер.
Става въпрос за проекти като GIMP, Inkscape, Blender, Krita, Scribus, Hugin, Open Clipart Library и други подобни.
На срещата присъстват както професионалисти – разработчици на графичен софтуер, графични дизайнери, така и всякакви хора свързани по някакъв начин с графиката и свободния софтуер.
За повече информация може да посетите страницата на LGM – http://libregraphicsmeeting.org/2010/index.php?a=view

Специално за присъствието ни там сме приготвили версия на УСУ5, която може да изтеглите от ftp://guest%40learnfree%2Eeu:[email protected]/learnfree/v._5.0/usu-5.0-desktop-testing-lgm2010-i386.iso (връзката вече не е актуална).
Имайте предвид че тази версия на УСУ5 все още е далеч от финалния му вид, но ако ви е интересно може да видите докъде сме стигали до момента.

* „Учи Свободен“ и „Учи Свободен с Убунту“ (който прекръстихме на „УСУ“) са два различни проекта.