- Свободна Култура и Свободен Софтуер - http://skss.learnfree.eu -

Dell ви дава 10 причини да изберете Убунту пред Windows

Още през 2007 година Dell  се довери на Убунту Линукс и стана първата голяма компания, предлагаща компютри с предварително инсталирана версия на Убунту. Въпреки, че за последните 3 години имаше колебания в нивото на поддръжка, изглежда от компанията застават твърдо зад Убунту и осъзнават предимствата, които тази система дава. Доказателство за това е уеб страницата им с обща информация за Убунту – http://www.dell.com/content/topics/segtopic.aspx/ubuntu?c=us&cs=19&l=en&s=dhs&~ck=anavml [1].

На тази страница накратко са изброени ключовите предимства на свободната през затворената операционна система. Сред тях са:

Тези и останалите предимства са ясен знак, че Dell са приключили с миналото, когато потребителите им нямаха възможността да направят един толкова важен избор при закупуването на компютър – операционната система. А това показва още нещо – Линукс е на път да се превърне в сериозен претендент за титлата „Най-универсална и лесна операционна система“. Всъщност… в моите очи титлата вече е отдавна спечелена, просто не всички са чули новината.