Това е една добавка за Firefox, с чиято помощ ще можете да проверявате за нови писма множество електронни пощи.
В това число Gmail, Yahoo, Hotmail, AOL, Facebook, Abv.bg (това последното е благодарение на мен 🙂 ) и др., а също така и произволна поща с POP3 или IMAP достъп.
С малки допълнителни скриптчета, може много лесно да се добави и поддръжка на произволна WEB-базирана поща, така че ако вашата поща не се поддържа, трябва само да кажете.
Ползата от тази добавка е, че ще си спестите инсталирането на отделна добавка за проверка на всяка поща която имате.

Добавката се казва WebMail Notifier, и можете да я инсталирате от https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4490/.

След като я инсталирате и рестартирате Firefox, ще се появи нова иконка в лентата на статуса:

За да настроите регистрациите си, трябва да цъкнете с десния бутон на мишката върху иконката, и от менюто да изберете „Options“:

Ще се отвори прозорецът за настройки:

В него, от падащият списък горе, изберете типа на пощата която искате да проверявате (примерно Gmail).
В Username въведете потребителското име, а в Password – паролата. В полето Alias може да въведете кратко име, с което тази регистрация да се показва в менюто, вместо да пише само Gmail.com, примерно.
Накрая натискате бутона „Add“, и би трябвало регистрацията да се добави в списъка отдясно. Затворете този прозорец, и сте готови – вече ще получавате известявания за нови писма в тази регистрация.
Може да добавите колкото и каквото регистрации искате.
Ако съкнете сега с десния бутон на мишката върху иконката в статуса, в менюто ще виждате регистрацията която добавихте. Ето примерно при мен как изглежда с няколко регистрации (умишлено съм замазал адресите):

Снимката е даже с превода на Български на който направих. Вероятно ще бъде наличен от следващата версия на добавката, тъй като току-що го изпратих на автора.

Ето и как изглежда известяването:


Ако пощата която искате да ползвате я няма като тип с списъка, може да проверите дали я няма като допълнителен скрипт. Това става на адрес http://webmailnotifier.mozdev.org/scripts/.

Примерно, ако искате да проверявате пощата си в Abv.bg, трябва да изтеглите скрипта http://downloads.mozdev.org/webmailnotifier/userscripts/abv.bg.js.
За mail.bg – http://ftp.roedu.net/mirrors/mozdev.org/webmailnotifier/userscripts/mail.bg.js.
След като сте го изтеглили, отворете пак настройките на WebMail Notifier, и натиснете бутона „Scripts“:

Ще се отвори следния прозорец:

В него натиснете бутона „Add“ и изберете скрипта abv.bg.js който свалихте.
След това цъкнете „ОК“ за да затворите този прозорец, и от падащия списък (при добавяне на регистрация) изберете Abv.bg.
Нататък регистрацията се настройва както вече показах.
По същия начин може да си добавите и известявания от Facebook – скрипта се намира на адрес http://downloads.mozdev.org/webmailnotifier/userscripts/facebook.js.