Днес реших експериментално да активирам поддръжката на Disqus в СКСС.
Това означава че вече системата за писане на коментари се контролира от услугата Disqus.
Накратко, Disqus е онлайн услуга, която ви предоставя възможност за централизирано управление на коментарите които пишете в най-различни сайтове – чрез една единствена регистрация. Тъй като все повече сайтове започнаха да я използват, реших и ние да се пробваме.

Освен чисто визуалното подобрение, в новата система, има добавени и редица удобства, които стандартните коментари на WordPress не позволяват, като например възможност за прикачване на снимки, известия за отговори към ваш коментар и др.
Всички коментари направени със старата система са запазени, като има една малка подробност – ако имате стара регистрация в СКСС която сте ползвали за писане на коментари, ще трябва или да се впишете Disqus чрез facebook, twitter и т.н., или да си направите регистрация в Disqus. Възможно е да минат 24 часа докато се появят всички досегашни коментари.
Ако си направите регистрация в Disqus, можете лесно да импортирате старите ви коментари в Disqus профила си чрез функцията Merge.

И така… ще тестваме и ще видим какво ще стане.

Редакция от 23 Септември 2012:

Засега изключих Disqus. Обратната връзка която получихме беше малко, но отрицателна, така че се съобразяваме с гласа на народа 🙂
Освен това и аз забелязах някои неща, които не ми харесват – най-общо казано, няма смисъл излишно да си усложняваме живота…