Това е за Линукс любителите, които все пак, по една или друга причина са принудени да използват и Windows XP. Става въпрос за Тема за иконките в Windows – за различните файлови типове, операции, приложения, стартовия и login екран, анимациите при копиране, местене, изтриване и т.н. Темата е аналог на Tango Icon Theme за Линукс. Доста сладка тема, ако мога да добавя. Тя поне малко ще доближи дървения облик на XP до този на Linux (поне визуално). Лично аз я ползвам от вече доста време, и си е нещо задължително за всеки пресен XP (защото, да, през повечето време работя именно под XP).

Но, нека ви покажа как изглежда, за да добиете по-ясна представа:

Както виждате, откъм икони всичко е променено. В комбинация с Clear Looks темата за XP (която променя облика на самите прозорци), ще можете дори още повече да се доближите до външният вид Ubuntu/Linux.

При инсталирането на темата, имате избор да инсталирате и няколко други теми, все от Линукс – Tangerie (от Ubuntu 7.10), Industrial и Gnome Icon Theme 2. Tangerine също е хубава – за база тя използва Tango, само че е по-кафяво-оранжева, в стил Убунту. Industrial не я помня точно каква беше… :), а Gnome Icon Theme 2 е стандартната тема на Гном.
Опциите, които инсталатора ви предлага по подразбиране са си напълно подходящи, и не е нужно да ги променяте, освен ако нямате някакви специфични изисквания:

Опцията „Automatically Reload on Boot“ поставя една малка програмка която се пуска всеки път заедно с windows, и проверява дали случайно някои от иконките не са се върнали към тези по подразбиране – това се случва ако се инсталира някое обновление за windows или нещо от сорта. Препоръчвам опцията да е пусната. Въпреки че темата пипа доста системни файлове, досега не съм имал никакви проблеми свързани с нея. Няма причина за възникване на проблеми, тъй като се променят само иконките в ресурсите на тези файлове.

И накрая – връзка от която можете да изтеглите темата.