С голям ентусиазъм, ви съобщавам че току що официално завърших новата версия на viDrop – 0.54.
Ето как изглежда:

Ентусиазъмът ми идва от това, че съм направил ужасно много нововъведения спрямо предишната версия, оправени са някои досадни бъгове и са направени доста дребни промени.

Накратко, новите неща са:

– възможност за конвертиране на DVD – сега тази възможност присъства в графичния интерфейс на програмата. Можете от удобни падащи менюта да изберете желаното DVD заглавие/глава, неговият език за звука и неговият език за субтитрите.

– възможност за възпроизвеждане на всякакви видео и аудио формати, с помощта на mplayer. Просто отворете желания файл във viDrop, и натиснете бутончето „>“ намиращо се до полето с входящия файл. Така можете да гледате/слушате ужасно много видео/аудио формати, а също така и DVD, като ще можете от описаните преди това падащи менюта да си изберете звук/субтитри.

– добавена е възможност за конвертиране в множество файлови формати – avi (както и OpenDML avi), mpg, asf, flv, rm, nut, mov, mp4, dv

– избор между множество видео кодеци – xvid, iso mpeg4, x264, flv, mjpeg, h261, h263, h263p, msmpeg4, msmpeg4v2, wmv1, wmv2, mpeg1video, mpeg2video, ffvhuff

– избор между множество аудио кодеци – mp2, mp3, pcm(wav), aac, ac3

– възможност за ръчно задаване на FOURCC код за изходящия файл

– многоезичен интерфейс. Преводите на интерфейса се съдържат в обикновенни текстови файлове с имена име-на-език.lang.txt в поддиректорията languages. Към настоящия момент, програмата има преводи на Български, Английски и Руски (руския превод е лош, ако някой има желание нека го пооправи и да ми го прати). Ако има хора способни и желаещи да направят превод на други езици, ще се радвам да ги направят и да ми ги изпратят.
Езикът на програмата се избира от страницата „Други…“ от падащия списък „Език“.

– автоматична проверка за обновления. При всяко стартиране, програмата ще проверява за нова версия, и ще ви уведоми ако има такава. И ако пожелаете – ще я свали и ще стартира инсталацията автоматично.

и накрая, но не на последно място – възможност за сваляне на онлайн видео от следните сайтове:

(в следващите версии броят на поддържаните видео сайтове ще се увеличи).
Например – гледате клипче което се намира на адрес http://youtube.com/watch?v=A5Yj6ImVc1k, копирате този адрес, във viDrop натискате бутона „Сваляне на online видео“ и го поставяте в отворилият се диалогов прозорец. Програмата ще открие какъв е реалния адрес на клипчето което сте гледали и ще ви попита къде да свали .flv файла. Докато го сваля ще виждате визуална индикация в проценти и килобайти. Когато свалянето завърши, сваления файл ще бъде автоматично отворен във viDrop, и ако искате можете да го гледате като натиснете бутона „>“ (ако не разполагате с инсталиран плейър, способен да възпроизвежда .flv файлове). Също така, ако желаете, ще можете и да го конвертирате в „по-стандартен“ формат, например .avi.

Можете да свалите новата версия от тук: http://learnfree.eu/vidrop/download/vidrop-0.54-install.msi (9.23 MB)

Моля, споделете впечатленията си от новата версия! Всякакви мнения ще са оценени и взети под внимание.

Най-нова версия на viDrop може да свалите от http://vidrop.learnfree.eu/