Представям ви новата, значително подобрена версия на старата ми програмка за аудио конвертиране – KMP3. Както и предишната версия, и тази е само за Windows (макар че мисля да я напиша и за Линукс). Тъй като вече можете да създавате не само MP3 файлове с нея, но и WAV, OGG, AAC, FLAC, програмката вече се казва „Konvert“. (Знам че се пише „convert“, но тук „K“-то идва от името ми 😉 )

Ето как изглежда:

Работата с нея е съвсем проста и не мисля че се нуждае от кой знае какво обяснение. Но все пак ще ви кажа…

От Windows Explorer хванете с мишката файлът който искате да конвертирате и го завлечете върху прозореца на Konvert. Пуснете го в списъка. Изберете си типа на компресия от бутончетата под „Аудио компресия“. Ако искате променете настройките, но дори и да не ги пипате – няма проблем – те са стандартните за съответния формат.
Можете да добавите произволен брой файлове така.
Имате възможност да изберете къде да бъдат записвани конвертираните файлове. По подразбиране всеки файл се записва в директорията на този от който го конвертирате. Но ако искате всички да се записват на едно място, просто задайте „Изходна директория“. Входните файлове НЕ СЕ изтриват след конвертиране, така че спете спокойно деца.

Когато сте готови с избора на файлове/настройки, натиснете бутона „Конвертиране“. И чакайте.

Можете да конвертирате на практика всеки един файл който съдържа някакъв аудио поток. Независимо дали е само звуков файл, или е видео със звук. Ако е видео със звук, програмата ще извлече само звука и ще го запише в избрания от вас формат.

Свалете Konvert от тук [5.48 MB]