Това е тема, която винаги е била актуална, и ще бъде актуална.
Повечето големи интернет доставчици в България вече предлагат подобна услуга, но обикновенно тя се ограничава до малък брой програми – най-често това са ефирните телевизии и някои други, също толкова лишени от съдържание…
Ровейки се незнайно къде в Интернет, попаднах на един сайт, от който можете напълно безплатно да гледате внушителен брой телевизии от цял свят. Включително и около 30 български канала. Списъка с каналите се обновява постоянно, така че в повечето време е актуален.
Намира се на адрес http://online-media-archive.net/tv/browse.php. В лявата част на страницата има „Channel filter“, което всъщност е формата за търсене на канали. Можете да търсите по държава, категория и име. След като сте въвели критериите за търсене, натискате бутона „View channels“, ще ви се покаже списък с намерените канали.
В този списък, ако цъкнете върху името на някой канал (това което е с подчертан текст), ще ви се отвори нов прозорец, в който можете да гледате избрания канал.
Ако сте под Windows, е нужно да имате инсталиран WMP – от 7 нагоре, или VLC Media player (както си решите, лично аз предпочитам и използвам VLC). Също така, може да свалите и програмката JLC’s Internet TV и чрез нея да прелиствате каналите (без да е нужно да ползвате интернет браузър).
Ако сте под Линукс, трябва да използвате интернет браузър, и също да имате инсталиран VLC Media player, или някой друг плейър който добавя плъгин към браузъра, с чиято да може да преглеждате видео.
Във всяка от описаните възможности, обикновенно за да превключите видеото на пълен екран е нужно да цъкнете двойно върху екрана на плейъра.

Успех!