От известно време, ползвайки Firefox започна често да ми се случва един досаден бъг – като затворя някой таб в който има заредено някакво Flash видео, във всички останали табове в които също има заредено Flash видео плъгина „умира“ и изкарва съобщение че нещо се е объркало… Това е доста досадно, особено когато имам зареден таб с 40-минутно видео – трябва да го чакам пак да се зарежда.
Проблемът си е класически проблем с Adobe Flash. Така и не открих какво го причинява, но открих решение, което потенциално може да реши и други подобни проблеми.
Решението е да използвам Adobe Flash плъгина, който използва Google Chrome. Както (можеби) знаете, Google Chrome си използва собствена версия на Flash плъгина, която уж е се държи по-стабилно.

За целта първо трябва да се инсталира Google Chrome (не Chromium!) – без значение дали е от PPA хранилище или ръчно изтеглен (по-добре от PPA, за да си се актуализира автоматично).
След инсталацията, трябва в терминал (пуснат от менюто Програми – Помощни програми – Терминал) да се изпълни командата

mkdir -p ~/.mozilla/plugins/ && ln -s /opt/google/chrome/libgcflashplayer.so ~/.mozilla/plugins/

След това трябва да се рестартира Firefox, и готово – вече ще ползва тази версия Flash плъгина.
Имайте предвид че по този начин ако излезе нова версия на Flash плъгина, той ще се актуализира едва когато си актуализирате Google Chrome.
Не че е от голямо значение – и със и без актуализация плъгина си е все бъгав 🙂