Този пример е подходящ за хора, които са начинаещи в PHP програмирането и се „мъчат“ със създаването на проста система за вписване/отписване на потребители в сайт.

Самият код го писах преди известно време за един конкурс – трябваше да се създаде нещо като прост клонинг на началната страница на Facebook, с възможност за регистриране, вписване, отписване и преглед на „профила“.
Кръстих го „FAKEBook“ 😀
И между другото, спечелих конкурса…
Ровейки се сега из сорс-кодовете си попаднах на него, и се сетих че може да го публикувам тук – може пък да е полезно за някой.

Всичко се съдържа в един единствен php файл – не се използват никакви външни библиотеки или javascript. Изисква се обаче MySQL сървър, в който се импортират 3 таблици (структурата им е описана в началото на сорса).

Ето как изглежда:

Изтеглете сорса (компресиран с gzip): fakebook.php.gz

Трябва първо да импортирате структурата на базата данни, която е описана в началото на сорса, и след това на редове 55-58 трябва да напишете данните за MySQL връзката.
Естествено, не твърдя че това е най-добрия начин за изпълнение на „задачата“, нито че е най-изчерпателния, но така или иначе спечели конкурса 🙂