- Свободна Култура и Свободен Софтуер - http://skss.learnfree.eu -

Излезе УСУ Десктоп 7.0

[1]След усилена разработка с гордост ви представяме най-новата версия на българската операционна система за образователни и домашни нужди – УСУ Десктоп 7.0.

Тя е своеобразна надстройка на изданието УСУ Мини 7.0 и също като него се базира на Убунту 11.04. УСУ Десктоп 7.0 следва заложените идеи от по-ранните издания и по-този начин продължава да бъде една от най-богатите и пълни операционни системи, специално предвидени да са в помощ в образователния процес. Новото издание включва обновени версии на всичките над 40 образователни приложения, както и множество подобрени преводи на интерфейса им на български език. Сред образователните приложения ново за УСУ Десктоп е CAD системата LibreCAD, очертаваща се като перспективна разработка на по-рано използваната QCad.
Налице са също и обновени версии на познатите от предишната версия приложения, а също така и някои нови.

Голяма новост за УСУ Десктоп 7.0 е, че вече официално поддържа 64-битова архитектура (както и УСУ Мини 7.0). По този начин притежателите на такъв тип системи ще се радват на повишено бързодействие на УСУ, както и на поддръжка на 4 и повече гигабайта оперативна памет.

Повече информация за УСУ Десктоп 7.0, както и връзки за изтегляне, можете да намерите на официалната страница на УСУ [2].