Излезе ново издание на Humble Indie Bundle – колекцията от игри, за която всеки плаща колкото намери за добре, въпреки че по отделно въпросните игри струват повече (общо около 50 долара).
Най-ярката характеристика на Humble Indie Bundle е че всички игри в колекцията са многоплатформени – имат версии за Линукс, MacOS и Windows, и са абсолютно свободни от всякакви DRM технологии.
Тоест, изтегляте един файл, разкомпресирате и сте готови за игра! И можете да ги копирате на колкото си искате места.
Друга важна черта на Humble Indie Bundle е че всички игри в колекцията са разработени от независими разработчици – от там идва и думичката „Indie“ (съкратено от Independent – „независим“).
Още нещо което е интересно, е че част от приходите от Humble Indie Bundle отиват за благотворителност, като в процеса на покупка може ВИЕ да определите каква част от вашата сума да бъде за разработчиците, и каква част – за благотворителност.
Очевидно този начин на на продажба е успешен, защото предишните издания на Humble Indie Bundle успяха да съберат прилична сума пари (информацията е публично достъпна). От сорта примерно на милион долара за 14 дни – което съвсем не е малко, имайки предвид че става дума за независими разработчици.

Игрите този път са:

За пореден път колекцията се състои от доста симпатични и занимателни игри, и лично аз вече си ги купих – макар и за 1 долар 🙂

Всъщност, това е четвърто по ред издание, но предишното се казваше „Humble Frozenbyte Indie Bundle“, тъй като игрите в него бяха само на разработчиците Frozenbyte.
Имайте предвид че офертата „плащай колкото искаш“ е валидна само в следващите 14 дни.

Ако искате да си купите Humble Indie Bundle, посетете  http://www.humblebundle.com/ и щракнете бутона „Purchase“.

Актуализация от 2 Август 2011: към игрите като бонус е добавена и Steel Storm: Burning Retribution

Актуализация от 4 Август 2011: Ако платите повече от средната цена за пакета (към момента $5.14) като бонус получавате и всички игри от Humble Indie Bundle #2. Това са Braid, Cortex Command, Machinarium, Osmos и Revenge of the Titans. С това общият брой на игрите става 11.

Актуализация от 5 Август 2011: към игрите като бонус е добавена и Atom Zombie Smasher