В настоящата статия ще ви покажа как да инсталирате програмата IncoPOS в УСУ8.

За незапознатите, цитирам сайта на IncoPOS:

IncoPOS е иновативна и лесна за употреба система за управление на продажби. Подходяща е за повечето видове магазини, заведения, места за продажби и други. Без значение дали отваряте първото си заведение или магазин или разширявате бизнеса си, IncoPOS ще подобри многократно неговата ефективност. По-ниски цени за работа, по-бързи и безпроблемни продажби, както и по-доволните Ви клиенти ще помогне на бизнеса Ви да успее.

Инсталирането й под УСУ 8 всъщност не е трудно – изискват се няколко стъпки, които ще ви обясня подробно по-долу…
Като за начало, е нужно да добавите софтуерно хранилище, което да осигурява най-новите версии на MONO библиотеките (нужни за работата на програмата).
Това става като от основното меню, от „Система“, стартирате „Мениджър на пакети (Synaptic)“:

След това, от Synaptic, от менюто „Настройки“ избирате „Хранилища“, и в отворилият се прозорец, избирате раздела „Друг софтуер“:

Щракнете бутона „Добавяне…“, и въведете това:

deb http://badgerports.org precise main

След като сте го въвели, щракнете „Добавяне на източник“.

След това отидете на раздел „Идентификация“, и чрез бутона „Внасяне на файл с ключ“ внесете GPG файла, изтеглен от тук (десен бутон -> Запис на връзката като…).

Затворете прозореца „Източници на софтуер“, щракнете бутона „Презареждане“ в основния прозорец на Synaptic, и след като всичко мине, спрете програмата.

Следващата стъпка е да изтеглите инсталационния .deb пакет от този адрес – http://vladster.net/bg/Downloading.aspx?pack=IncoPOS+Universal+DEB&platform=Linux – запазете го в папка по ваш избор.
След изтеглянето, отворете въпросната папка, и щракнете двойно върху deb файла който изтеглихте. Това ще покаже този прозорец:

Щракнете бутона „Инсталиране“, и ще бъдете попитани за паролата ви. След като потвърдите паролата, ще се отвори почти идентичен прозорец, в който трябва ОЩЕ ВЕДНЪЖ да щракнете „Инсталиране“:

След като инсталацията приключи, затворете този прозорец, и стартирайте програмата:

Ето я и нея:

Успешен бизнес 😉