Накратко…

Името ми е Светослав Стефанов и по професия съм системен администратор. В момента се подвизавам на този пост в CEZ България във Видин. Заради естеството на работа и заради любопитството си съм натрупал (поне по мое скромно мнение) опит в достатъчна степен, че да си позволя да изразявам мнения за софтуер, хардуер, операционни системи и свързани с тях теми.

Макар работата ми да e свързана предимно с различните варианти на Windows, в личен план през годините бях постепенно привлечен и в последствие запален от възможностите, които дава изборът на операционна система в лицето на ГНУ/Линукс и на софтуер с отворен код. Видях и нееднократно се убедих в това, колко ефективна е тази комбинация и колко много уважава едно от най-важните ни права – правото ни на избор. Не на последно място изборът на този модел ми дава спокойно да си позволя едно съвсем човешко качество – желанието да споделиш нещо добро с близките и приятелите си. Тези неща промениха виждането ми за начина, по който всички ние като потребители трябва да се третираме от производителите на хардуер, софтуер, информационни услуги и прочие. С приемането на горните идеи, станах по-чувствителен към незачитането им и изведнъж осъзнах, че всъщност навсякъде около нас можем да видим примери за тотално пренебрегване на ПОТРЕБИТЕЛЯ и дезинформирането му, така че в идеалният случай той даже да не знае, че има алтернатива.

Затова с lokster създадохме това кътче в Интернет – за да се опитаме да ви дадем полезни съвети, напътствия и впечатления, свързани с използването на свободен софтуер в ежедневието.

Ако нещо от написаното ви заинтригува – оставете мнение. То е ценно за мен!