- Свободна Култура и Свободен Софтуер - http://skss.learnfree.eu -

Как да направим видео излъчване в Twitch.tv от УСУ 9

usu-twitch-broadcasting

За незапознатите – услугата twitch.tv предоставя на потребителите си възможност да създават видео излъчвания наживо в Интернет, които всеки може да гледа.
Услугата е най-популярна сред геймърите – за излъчване на геймплей от най-различни игри, като по този начин приятелите им могат да ги гледат докато играят.

Ще ви покажа как лесно можете да го направите чрез използвате УСУ 9. Има различни варианти, но в случая ще го направим чрез програмата SimpleScreenRecorder, която е стандартна част от УСУ.
Първо трябва да си направите регистрация в twitch.tv [1] (възможна е и регистрация чрез Facebook).
Следващата стъпка е да копирате вашия „Stream Key“. Това става от следния адрес: http://www.twitch.tv/broadcast/dashboard/streamkey [2]
Там щракнете на „Покажи Key“ и копирайте текста който се показва.
След това от менюто с програми на УСУ от „Мултимедия“ стартирайте „Запис на екрана (SimpleScreenRecorder)“:

usu-twitch-broadcasting1 [3]

В него на първата стъпка, в която избирате разделителна способност, област от екрана и т.н. изберете желаните от вас опции, а на следващата стъпка (от която избирате аудио и видео кодек) от падащият списък „Профил“ изберете един от профилите „Live Stream“ (според скоростта на връзката и възможностите на компютъра ви).
Идва най-важната част – в полето „Запис като:“ сложете следния текст: „rtmp://live.twitch.tv/app/“ и веднага след него – вашия Stream Key, така че пълният текст да стане подобен на това: rtmp://live.twitch.tv/app/live_12341234_T4ZusQCvY2hIBwhMORKTCSLcEqOFP5

usu-twitch-broadcasting2 [4]

Щракнете „Продължаване“ и след това „Стартиране на записа“.

Би трябвало излъчването в Twitch.tv да започне, и екранът ви да е видим в реално време във вашият канал там.
Имайте предвид че подобно излъчване/записване на екрана изисква мощен компютър – най-вече процесор и видеокарта, така че не се учудвайте ако компютърът ви се натоварва много от излъчването.