- Свободна Култура и Свободен Софтуер - http://skss.learnfree.eu -

Нова, БЪЛГАРСКА версия на viDrop

Както бях обещал преди известно време, направих българска версия на програмката ми за конвертиране на видео съвместимо с MP4 плейърите Diva FX 62 и др.
Все още работя по версия за Линукс, сблъсквам се с малко проблеми (най-вече поради лошата документация на XUL- платформата която избрах за разработка), но това е една друга болна тема…както може би някои от вас знаят, отвореният код често е добре документиран за нормалните потребители, и зле за разработчиците… Но нека не се отклоняваме.
Ето снимки от новата версия на viDrop – 0.4:

Както (може би) виждате, има някои козметични промени…
Едно важно допълнение което направих, е възможността за компресиране на аудио потока с MP3 компресия. За притежателите на MP4 плеъйъри Diva FX тази опция не е важна, тъй като те поддържат само MP2 звук. Сложих я заради хората които биха ползвали тази програмка за да си ковертират филмчета съвместими с други плейъри или смартфони.

Можете да свалите програмката от тази връзка: vidrop-0.4-installl.exe [1] (7.6 МБ) редактирано – тази връзка вече не е актуална! Вижте тази статия [2] за да разберете откъде да свалите актуалната версия.