Изненадващо дори за самият мен, за един ден (или по-точно вечер), успях да направя доста нововъведения във viDrop.
Версията вече скочи на 0.5, тъй като нововъведенията са достатъчно на брой…
Ето кратък списък:

  • възможност за „рипване“ на DVD (все още в процес на разработка, но работи с няколко забележки…)
  • контрол над гама/контраст/яркост/наситеност на изходящото видео
  • възможност за автоматично осъвременяване на програмата през интернет (изисква се активна интернет връзка, разбира се…)
  • възможност за конвертиране само на определен времеви отрязък от входящия видео файл

Относно рипването на DVD – засега няма опция за избор на субтитрите и/или звуковият поток – използват се тези които са зададени по подразбиране за съответният диск. За да рипвате успешно, трябва в „Допълнителни параметри“ в полето „DVD“ да въведете буквата на вашето DVD устройство, последвана от двуеточие (например „F:„), и след това в „Основни параметри“ във полето „Входящо видео“ да напишете „dvd://“ и да натиснете Enter. Трябва и да зададете правилно име на изходящият файл, защото това което viDrop слага автоматично е невалидно ако отваряте DVD. (ще сложи „dvd://_converted.avi“ – перфектно ясно е, че това не е валидно име на файл…)

За възможността за осъвременяване – в „Информация“ във „Версия“ има бутон „Проверка за нова“. Натиснете го за да проверите за нова версия. Ако има такава, ще ви се покаже съобщение коя е тя, и дали искате да я свалите и инсталирате. При автоматичното инсталиране на по-нова версия, тази която имате бива изтривана.

Сваляне на viDrop версия 0.5 от тук (7.6МБ) редактирано – тази връзка вече не е актуална! Вижте следващата статия в тази категория за да разберете откъде да свалите актуалната версия.